За час операції «Мігрант» з території Прикарпаття за межі України зобов’язано виїхати або видворено…

За час операції «Мігрант» з території Прикарпаття за межі України зобов’язано виїхати або видворено 44 іноземців-правопорушників

За час операції «Мігрант» з території Прикарпаття за межі України зобов’язано виїхати або видворено 44 іноземців-правопорушників

На території Івано-Франківської області в ході проведення посилених профілактичних заходів у рамках операції «Мігрант», яа тривала упродовж місяця, працівники міграційної служби  виявили  60 неврегульованих мігрантів.

Найцікавіше з підсумків операції.

За позовом Управління ДМС в Івано-Франківській області судом прийнято рішення про примусове видворення одного з іноземців-правопорушників за межі України. Міграційники вже допровадили цю особу до пункту пропуску через державний кордон та передали її співробітникам Державної прикордонної служби.

Аналогічна процедура видворення чекає на ще одного іноземного громадянина, який наразі поміщений до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців, які незаконно перебувають в Україні.

Стосовно 43 іноземних громадян міграційною службою прийнято рішення про їх примусове повернення до країн походження, одному іноземцю скорочено строк тимчасового перебування в Україні.

Крім того, 17 іноземним громадянам, які порушили правила перебування в нашій країні, прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду на територію України.

У ході відпрацювання території області виявлено і притягнуто до адміністративної відповідальності 84 іноземців, а також 29 громадян України. Правопорушники сплатили штрафів на загальну суму понад 162 тисячі гривень.

Міграційна служба Івано-Франківської області вдячна небайдужим громадянам, які сприяли виявленню правопорушень міграційного законодавства. Кожна отримана інформація була предметом оперативної і неупередженої   перевірки. Нагадуємо, що для цього й надалі залишаються відкритими канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області