Підсумки операції «Мігрант» на Житомирщині

Підсумки операції «Мігрант» на Житомирщині

Підсумки операції «Мігрант» на Житомирщині

В Управлінні ДМС у Житомирській області підведено підсумки проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою ,,Мігрант”.

Спільно з працівниками ГУНП, УСБУ, Управління патрульної поліції, Управління Держпраці, 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців (м. Житомир) та військової частини в/ч 3047 Національної гвардії України проведено перевірку комерційних підприємств, засновниками та працівниками яких є іноземні громадяни.

З метою встановлення законності отримання іноземцями та особами без громадянства дозволів на здійснення підприємницької діяльності проведено відпрацювання речових та продовольчих ринків. Перевірено дотримання вимог міграційного законодавства іноземними громадянами, які працюють водіями таксі «Bolt», «Uber», «Uklon», кур’єрами з доставки продуктів харчування сервісів «Glovo», «Raketa».

Окрім того, здійснено перевірку готелів, гуртожитків, приватного житлового фонду та інших закладів, що надають готельні послуги, з метою виявлення серед них таких, що надають послуги іноземцям, які незаконно перебувають на території України.

За час проведення заходів з протидії нелегальній міграції виявлено 69 нелегальних мігрантів, із яких відносно 63 прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, 1 – із забороною в’їзду в Україну строком на 3 роки, 1 іноземцю судом задоволено позов УДМС у Житомирській області про затримання та поміщення до ПТПІ для подальшого видворення з території України та щодо 5 іноземців розпочато процедуру добровільного повернення.

За порушення законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ до адміністративної відповідальності притягнуто 149 порушників.

До УДМС у Житомирській області направлено 149 подань, з яких:

  • 63 подання про примусове повернення іноземних громадян та осіб без громадянства до країн походження, із яких 58 задоволено;
  • 86 ініціативних звернень про прийняття рішення про заборону в’їзду в Україну на підставі ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», із яких 73 задоволено та прийняті рішення відносно іноземців про заборону в’їзду на територію України строком на 3 роки.

Відносно 144 порушників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів на загальну суму близько 280 тис. гривень, на даний час стягнуто понад 235 тис.

Структурні підрозділи УДМС у Житомирській області активно реалізують державну міграційну політику, спрямовану на забезпечення ефективного управління міграційними процесами. Систематичне проведення оцінки результатів, здійснення детального аналізу проблемних питань сприяють втіленню у практику раціональних шляхів оптимізації службової діяльності.

Управління ДМС у Житомирській області