На Донеччині підсумували результати проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою…

На Донеччині підсумували результати проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

На Донеччині підсумували результати проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

У період з 25 серпня по 01 жовтня поточного року  працівниками міграційної служби в Донецькій  області було організовано та проведено цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території області. Впродовж цього часу працівники міграційної служби спільно з правоохоронцями проводили рейди та патрульні чергування в місцях можливого перебування,  проживання чи працевлаштування іноземців, зокрема здійснювались  раптові перевірки різноманітних об’єктів (стаціонарних та стихійних ринків, об’єктів будівництва, авто та залізничних вокзалів, пунктів швидкого приготування їжі тощо).          

Усього до зазначених заходів було залучено  126 осіб, із них працівників міграційної служби -  51; ГУ НП, органів охорони державного кордону, органів СБУ – 70; інших органів державної влади – 4; органів місцевого самоврядування – 1.

За вказаний період до адміністративної відповідальності притягнуто 205 порушників міграційного законодавства, з них за статтями КУпАП:

  • 203 – 144 особи;
  • 204 – 6 осіб;
  • 205 – 44 особи;
  • 206 – 11 особи.

На цих осіб накладено штрафних санкцій, у розмірі – 347 430 грн. 

Протягом зазначеного періоду, стягнуто штрафів на суму - 274 460 грн., що становить - 79 % стягнення штрафів. Стосовно 71 іноземця прийнято рішення про визнання нелегальними мігрантами та про примусові повернення за межі України.

Одним із пріоритетних напрямків для ГУ ДМС у Донецькій області при проведенні заходів, було налагодження більш плідної взаємодії з співробітниками ГУ НП в Донецькій області з метою злагодженості дій та дієвості проведення визначених заходів, а також вирішення проблемних питань, які виникали в ході реалізації практичної фази попередніх заходів.               

Після проведення відпрацювання, з співробітниками, що залучались до проведення цих заходів, здійснювалось обговорення результатів проведених заходів, планування заходів з урахуванням набутого досвіду та отриманої інформації. Крім того, як цілеспрямовано, так і під час проведення відпрацювань, здійснювалось  навчання співробітників поліції щодо визначення правового статусу іноземців та умов притягнення до відповідальності за порушення міграційного законодавства.

Як наслідок такої взаємодії, з загальної кількості виявлених нелегальних мігрантів - 58 рішень про примусові повернення прийнято відповідно до матеріалів, що надійшли з ГУ НП в Донецькій області. За цей час 19 іноземних громадян виконали рішення про примусові повернення. Крім того, з початку проведення заходів  1-го іноземного громадянина (громадянин Республіки Узбекистан) примусово видворено з території України. 

Разом з тим, стосовно 34 нелегальних мігрантів, прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду в Україну (30 з них, згідно матеріалів, що надійшли з ГУ НП в Донецькій області).

Працівники ГУ ДМС України в Донецькій області систематично вживають заходи щодо виявлення та притягнення до відповідальності порушників міграційного законодавства.

Головне управління ДМС у Донецькій області