Про підсумки операції «Мігрант» на Сумщині

Про підсумки операції «Мігрант» на Сумщині

Про підсумки операції «Мігрант» на Сумщині

30 вересня в Україні завершився практичний етап цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за дотриманням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», що тривав протягом місяця.

За цей період на Сумщині працівниками міграційної служби спільно з представниками міграційної, патрульної поліції, прикордонної служби, Держпраці та Управління Служби Безпеки України виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 134 порушники міграційного законодавства.

З них найбільше – 106 осіб - за статтею 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тобто від 1700 до 5100 грн.).

26 осіб за статтею 205 КУпАП – (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства тягне за собою попередження або накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від попередження до 680 грн.) та 2 особи за статтею 204 купап 204 КУпАП (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 1700 до 3400 грн.).

65 іноземців, що становить 52% від загальної кількості порушників міграційного законодавства, яких виявлено під час операції, є неврегульованими мігрантами.

За час проведення операції мігрант стосовно 63 іноземців – порушників з 65 прийнято рішення про їх примусове повернення, що становить 97% від загальної кількості виявлених неврегульованих мігрантів.

29 з цих рішень вже виконано.

Двох іноземців – порушників з України видворено в примусовому порядку.

15 рішень з числа винесених про примусове повернення чи видворення з України супроводжуються забороною в’їзду на території нашої держави терміном на 3 роки.

Сума адміністративних стягнень, накладених на порушників міграційного законодавства протягом проведення операції «Мігрант», становить 389940 гривень. 350 тисяч з яких вже сплачено.

Найбільше порушників міграційного законодавства виявлено у Сумах, Глухові, Ромнах, Охтирці та Конотопі.

Управління ДМС у Сумській області