УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Миколаївщини звертаються до громадян не зволікати і записатися на щеплення, аби захистити…

Міграційники Миколаївщини звертаються до громадян не зволікати і записатися на щеплення, аби захистити себе та близьких від COVID-19

Міграційники Миколаївщини звертаються до громадян не зволікати і записатися на щеплення, аби захистити себе та близьких від COVID-19

Хвороба, викликана коронавірусною інфекцією COVID-2019, - це інфекційне захворювання, викликане новим, раніше невідомим коронавірусом.

Заразитися вірусом можна повітряно крапельним шляхом, перебуваючи в безпосередній близькості від людини з COVID-19, або в результаті перенесення вірусу руками з зараженої поверхні на слизові оболонки очей, носа або рота.

Для працівників Міграційної служби це особливо важливо, оскільки ми працюємо у постійному контакті з людьми, а тому знаходимося в зоні особливого ризику.

Як відомо вакцина не містить вірусних часток, і вони не використовуються в процесі виробництва вакцини. Крім того, вона навіть теоретично не може вплинути на геном людини. Для повної імунізації вводять дві дози з інтервалом у три тижні.

Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник.

Як правило, через щеплення вводять ослаблену форму збудника інфекції, що дозволяє нашій імунній системі формувати пам’ять про неї. Таким чином, наша імунна система може швидко розпізнати та боротися з інфекцією, перш ніж вона захворіє.

Наразі в Україні є достатня кількість якісних та визнаних у світі вакцин, якими ми можемо щепитися безкоштовно та у найкоротші терміни – кожна з них ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.

На жаль, в Україні та світі знову спостерігається стрімке погіршення епідемічної ситуації щодо COVID-19 – кількість нових випадків зараження зростає кожного дня.

Дуже часто можна почути запитання «Чи потрібно вакцинуватися тим, хто вже перехворів на Covid – 19?» Так! Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити потрібно. Хоча в людей, котрі одужують від COVID-19, може виробитися природний імунітет до вірусу, поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист.

У зону високого ризику важкого перебігу та смерті від коронавірусу потрапляють люди, які щоденно контактують з великою кількістю людей. Серед них і працівники Міграційної служби, які працюють у постійному контакті з людьми.

Дуже багато наших працівників вже перехворіло, або хворіють зараз, однак маємо і позитив - майже всі працівники Управління ДМС України в Миколаївській області отримали щеплення від COVID-19!

Вакцинуватись потрібно для того, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також - рідних, колег чи просто людей, які їдуть поруч з нами у транспорті. Причому щепитися варто навіть тим людям, які вже перехворіли, адже імунітет після перенесеної хвороби залежить від особливостей організму кожної окремої людини.

Чим більше людей зроблять щеплення, тим швидше заходи профілактики COVID-19 стануть не потрібними і ми з вами повернемось до звичайного життя!

Також нагадуємо по необхідність носіння масок, користування дезинфікуючими засобами та дотримання соціальної дистанції. Так само слід залишатися вдома та утримуватися від відвідування місць значного скупчення людей, якщо ви маєте симптоми ГРВІ, нещодавно контактували з хворими на COVID-19 або перебували у країнах, в яких виявлено випадки зараження.

Однак потрібно пам'ятати, що усі ці заходи лише допомагають зменшити ризик контакту з вірусом або його передавання іншим людям, але їх недостатньо, аби побороти коронавірус.

Тому просимо усіх не зволікати і записатися на щеплення, аби захистити себе та близьких від COVID-19.

Бажаємо здоровʼя вам та вашим близьким!

Управління ДМС у Миколаївській області