Міграційники провели роз’яснювальну акцію під стінами Хотинської фортеці

Міграційники провели роз’яснювальну акцію під стінами Хотинської фортеці

Міграційники провели роз’яснювальну акцію під стінами Хотинської фортеці

Цими днями у Хотині відзначали славетну подію в історії України – 400 років Хотинської битви. Біля стін стародавньої фортеці відбувалося чимало святкових заходів та імпрез, до яких приєдналися також працівники місцевого відділу УДМС у Чернівецькій області.

Хотинські міграційники провели інформаційно-роз’яснювальну акцію, присвячену протидії торгівлі людьми. Які форми це ганебне явище може набувати у сучасному світі, як не потрапити до пастки недобросовісних  роботодавців, які корисні контакти необхідно мати за кордоном, куди звертатися у випадках потрапляння в тенета сучасних работоргівців, на яку допомогу від держави (фінансову, консультацію, психологічну тощо) можуть сподіватися жертви торгівлі людьми – відповіді на ці та інші  запитання містилися у буклетах, які роздавалися учасникам та гостям фестивалю.

Люди проявляли щиру зацікавленість інформацією, яка може бути корисною не лише їм особисто, а й ближчим друзям та родичам. Тож сподіваємось, що акція  допоможе багатьом вберегтися від помилок та прийняття непоправних рішень.

Будьте мудрими та розважуйте, перш ніж зробити крок у невідоме. Радьтеся з професіоналами, які не дозволять недобросовісним ділкам зробити з вас товар.

Найперший важливий контакт для цього – «Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей» - 1547.

З усіх питань документування громадян України, іноземців і осіб без громадянства, які перебувають на території України, телефонуйте також до підрозділів Міграційної служби області.

«Гаряча лінія» УДМС у Чернівецькій області – (0372) 55-04-61.

Управління ДМС у Чернівецькій області