Стамбульська конвенція - не лише про домашнє насильство

Стамбульська конвенція - не лише про домашнє насильство

Стамбульська конвенція - не лише про домашнє насильство

Сьогодні, 12 жовтня 2021 року, головний спеціаліст із звʼязків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Миколаївській області Олена Асєєва взяла участь в онлайн-дискусії, яку проводили ГО «Ла Страда-Україна» у співпраці з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики.

Темою заходу стало питання «Стамбульська конвенція - не лише про домашнє насильство: Як ратифікація Стамбульської конвенції посилить запобігання і протидію різним видам ґендерно зумовленого насильства в Україні?».

Дана дискусія стала першою із серії онлайн-дискусій, які спрямовані на

підвищення обізнаності осіб, відповідальних за прийняття рішень, щодо стандартів та сфери дії Стамбульської конвенції.

Участь в дискусії взяли народні депутати України, депутати місцевих рад, посадові особи місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, представники правоохоронних органів, академічної спільноти та громадських організацій.

У звʼязку із виконання заходів щодо запобігання поширенню на території України респіраторної хвороби #COVID_19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, захід проводився дистанційно у режимі відео конференції на платформі Zoom.

Під час проведення відео конференції обговорювались питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та працівників відповідних структурних підрозділів, обговорення того, чому є необхідною ратифікація Конвенції Україною, а також покращення розуміння їх ролі в забезпеченні комплексної імплементації Конвенції після її ратифікації.

Під час проведення заходу лунало багато цікавих питань та було обговорено багато пропозицій для вдосконалення роботи з цього напрямку.

Управління ДМС у Миколаївській області