УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Громадяни України різною мірою потрапляли у ситуації торгівлі людьми у понад 60 країнах

Громадяни України різною мірою потрапляли у ситуації торгівлі людьми у понад 60 країнах

Громадяни України різною мірою потрапляли у ситуації торгівлі людьми у понад 60 країнах

Представники Міграційної служби взяли участь у воркшопі "Протидія торгівлі жінками та дівчатами", який  відбувся в Івано-Франківську з нагоди відзначення Європейського дня протидії торгівлі людьми. Метою проведення цього заходу було поглиблення взаємодії суб’єктів, а це – соціальні служби, заклади охорони здоров’я та освіти, міграційні служби, судова система, юстиція, правоохоронні органи, громадські організації, а також обговорення проблемних питань щодо механізмів протидії торгівлі людьми, зокрема, жінок і дівчат.

Учасники воркшопу отримали достатньо різноманітної інформації про  сучасні форми торгівлі людьми, які фіксуються як в Україні, так і за кордоном. Це ганебне явище не оминуло жодної країни світу. Досить зауважити, що громадяни України різною мірою потрапляли у тенета трудової, сексуальної експлуатації чи інших форм торгівлі людьми у понад 60 країнах. За інформацією заступника директора департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради Назарія Куземка, упродовж останніх дев'яти років лише в Івано-Франківській області статус постраждалої особи від торгівлі людьми присвоїли 24 прикарпатцям.

У процесі роботи з постраждалими визначено 14 категорій  осіб групи ризику, які найчастіше потрапляють у ситуації торгівлі людьми. Люди шукають кращого життя, кращих підробітків, доходів за межами України. Часто вони нехтують елементарними правилами перетину кордону. І в таких випадках при працевлаштуванні можуть потрапити в руки недобросовісних роботодавців, тобто в них можуть відбирати документи. Їм можуть не оплатити працю, їх можуть змушувати силою шантажу, відібравши паспорт, працювати. Це все є складові торгівлі людьми. За останні роки до цієї групи ризику потрапляють учасники АТО/ООС, нелегальні мігранти. Йдеться про громадян, щодо яких здійснюються кримінальні правопорушення, кваліфіковані статтею 149 Кримінального процесуального кодексу України.

Воркшоп було організовано Департаментом молодіжної політики та спорту за підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив (Canada fund for Local Initiatives) в рамках реалізації проєкту «Інформаційна кампанія «Протидія торгівлі жінками та дівчатами» (Informational campaign «Combating trafficking in women and girls»).

Управління ДМС в Івано-Франківській області