Затримано громадян Росії та Вірменії, які незаконно перебували на території України

Затримано громадян Росії та Вірменії, які незаконно перебували на території України

Затримано громадян Росії та Вірменії, які незаконно перебували на території України

Працівниками Жидачівського відділу Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області виявлено 39-річного громадянина Російської Федерації та 59-річного громадянина Вірменії, які порушили міграційне законодавство.

Зі слів першого іноземця, він прибув в Україну разом із мамою та братом ще у 2000-х роках, із собою мав тільки паспорт громадянина Російської Федерації, термін якого закінчився у 2012 році. Від того часу межі нашої держави не покидав та проживав тут без законних на це підстав.

А вже затриманий громадянин Вірменії ще у 2018 році перевищив строк перебування в Україні - більше 90 днів протягом 180-ти, чим порушив п.2 Порядку продовження строку перебування та проживання або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Тоді ж йому винесли рішення про зобов’язання покинути територію України, з яким іноземець був ознайомлений, адже надав відповідну розписку. Проте, протягом трьох років останній межі нашої країни таки не покинув.

Крім цього, у паспортному документі іноземця відмітки про продовження терміну перебування - відсутні.

Беручи до уваги той факт, що останній порушив встановлені правила перебування в Україні, немає постійного місця проживання, стабільного джерела доходів - це дає підстави для прийняття рішення про його примусове видворення за межі нашої держави. До того ж, існує ризик втечі вірменина, щоб уникнути покарання.

Враховуючи вищенаведене суд прийняв рішення помістити громадян Росії та Вірменії в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства терміном на шість місяців, з метою ідентифікації та подальшого їх примусового видворення за межі території України.

Варто додати, що інтереси Головного управління ДМС Львівщини у Жидачівському районному суді Львівської області представляли працівники відділу юридичного забезпечення Дмитро Редчиць та Олександр Горбань.

Головне управління ДМС у Львівській області