80% буковинських міграційників отримали друге щеплення від COVID-19

80% буковинських міграційників отримали друге щеплення від COVID-19

80% буковинських міграційників отримали друге щеплення від COVID-19

Для України вже в ближчому часі цілком реальною і, схоже, невідворотною  є перспектива жорсткого локдауну, а з ним:

  • обмеження на пересування у громадському транспорті,
  • обмеження роботи закладів освіти, культури та громадського харчування,
  • вимушеного закриття на невизначений час підприємств малого та середнього бізнесу та, як наслідок, відчутного зменшення надходжень до державного бюджету,
  • найстрашнішого наслідку вирування інфекції – щоденних численних втрат загиблих від COVID-19, лік яким вже сьогодні йде на півтисячі щодоби.

Водночас в країні зберігається критично велика кількість людей, які з власних упереджень та хибних стереотипів категорично не бажають вакцинуватися й таким чином відмовляються захистити себе і оточуючих від смертельно небезпечної хвороби. Й це попри те, що вакцинування в Україні є безкоштовним та максимально доступним для усіх верств населення.

Буковинські міграційники цілком свідомі суспільної загрози, яку несе поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2. Адже з півтори сотні працівників обласного Управління міграційної служби більше половини (78 осіб) інфікувалися небезпечним вірусом. З них 72-є одужало, 5-ро хворіють зараз та, на жаль, в цій сумній статистиці є один летальний випадок.

Станом на сьогодні 85% особового складу УДМС у Чернівецькій області отримало першу дозу щеплення та 80% вакциновано двічі. Тож звертаємося до буковинців із закликом бути соціально відповідальними та чимшвидше зробити щеплення від небезпечної недуги.

Будьте мудрими, обережними і тому здоровими.

Управління ДМС у Чернівецькій області