Вбережемо своє життя і здоров’я! Робимо щеплення від COVID-19!

Вбережемо своє життя і здоров’я! Робимо щеплення від COVID-19!

Вбережемо своє життя і здоров’я! Робимо щеплення від COVID-19!

Україна рухається до піку третьої хвилі пандемії COVID-19, яка, за прогнозами фахівців, буде потужнішою за попередню. Водночас лікарі та медичні експерти вже бачать тенденцію: захворюваність та смертність є помітно меншою в містах і регіонах, які активніше вакцинуються від коронавірусу.

Нагадуємо, що на території Миколаївської області встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

«Помаранчевий» є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Для того, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також - рідних, колег чи просто людей, які їдуть поруч з нами у транспорті варто обовʼязково зробити щеплення. Причому щепитися варто навіть тим людям, які вже перехворіли, адже імунітет після перенесеної хвороби залежить від особливостей організму кожної окремої людини.

Наразі в Україні є достатня кількість якісних та визнаних у світі вакцин, якими ми можемо щепитися безкоштовно та у найкоротші терміни – кожна з них ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Чим більше людей зроблять щеплення, тим швидше заходи профілактики COVID-19 стануть не потрібними, а відтак – уся країна зможе повернутися до звичного життя.

Тому звертаємось до всіх не зволікати і записатися на щеплення, щоб захистити себе та близьких від COVID-19.

Окрім того необхідно дотримуватись вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України про затвердження протиепідемічних заходів

Правильно використовуйте засоби індивідуального захисту, зокрема одягайте маску так щоб вона закривала рот та ніс, змінюйте її кожних 2-3год.

Як що всі ми будемо дотримуватись рекомендацій МОЗ ми подолаємо цю хворобу разом!

На даний час всі підрозділи міграційної служби Миколаївської області працюють в штатному режимі за звичайним графіком.

Також ви завжди можете звернутись за всіма питаннями на сторінку у соціальній мережі Facebook за посиланням, або за телефоном гарячої лінії (0512) 37-40-07.

Будь-ласка бережіть себе!

Ми бажаємо здоров'я вам та вашим близьким!

Управління ДМС у Миколаївській області