Минулого тижня на Черкащині виявлено 10 нелегальних мігрантів

Минулого тижня на Черкащині виявлено 10 нелегальних мігрантів

Минулого тижня на Черкащині виявлено 10 нелегальних мігрантів

Шістьох громадян Республіки Вірменія виявлено на автовокзалі Канева. Іноземці віком від 30 до 50-ти років заїхали в Україну користуючись безвізовим режимом в’їзду, тому могли перебувати тут до 90 днів протягом 180. Однак після сплину дозволеного строку перебування, чоловіки змінювали місцезнаходження у межах України без наміру повернутися до країни походження.

Іноземців притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП. Всі вони вже сплатили штрафи по 1700 грн.

За порушення міграційного законодавства стосовно них прийняті рішення про примусове повернення до країни походження, покинути територію України іноземці зобов’язалися до кінця листопада 2021 року.

Ще двох неврегульованих мігрантів виявили у Черкасах працівники Соснівського відділу у м. Черкаси, по одному – у Звенигородці та Умані.

На всіх іноземців-порушників складені адмінпротоколи за ст. 203 КУпАП та накладені штрафи. Зокрема, прийняті рішення про примусове повернення, у яких зазначаються підстави їх прийняття, строк, протягом якого іноземець або особа без громадянства повинні виїхати з України та який не перевищує 30 днів з дня прийняття рішення, порядок оскарження та наслідки невиконання.

Управління ДМС у Черкаській області