Участь у нараді з питань запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою…

Участь у нараді з питань запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Участь у нараді з питань запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Начальник Міграційної служби Житомирської області Анатолій Федорчук взяв участь в онлайн-засіданні обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Градівського.

Розглядалися актуальні питання організації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, зокрема:

  • Організація та проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
  • Питання діяльності та створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі.
  • Консультативно-дорадчі органи з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобіганню та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, як ефективний механізм координації діяльності суб’єктів на місцевому рівні.

Протягом засідання заслухано питання створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а також забезпечення діяльності мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Управління ДМС у Житомирській області