Міграційники долучилися до обговорення захисту трудових прав іноземців в Україні

Міграційники долучилися до обговорення захисту трудових прав іноземців в Україні

Міграційники долучилися до обговорення захисту трудових прав іноземців в Україні

Представниця Міграційної служби Черкащини взяла участь у міжвідомчій робочій нараді, яку ініціювало Управління Держпраці у Черкаській області. У центрі уваги було питання захисту трудових прав іноземців, які працюють в Україні, та дотримання трудового законодавства роботодавцями.

Серед учасників наради були представники територіальних органів Держпраці, Служби безпеки України, Пенсійного фонду, Нацполіції, Прикордонної служби, Служби зайнятості, та Податкової служби.

Учасників ознайомили з переліком суб’єктів господарювання області, які отримали дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Спільно обговорили план проведення заходів щодо роботодавців, які застосовували у 2020 році – І кварталі 2021 року працю іноземців та осіб без громадянства на підставі відповідного дозволу.

Дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

На період роботи в Україні, який зазначається в дозволі на застосування праці, іноземцю або особі без громадянства оформлюється посвідка на тимчасове проживання. Посвідка на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття документів від іноземця або особи без громадянства.

Роботодавець зобов’язаний повідомити Міграційній службі та державній службі зайнятості про дострокове розірвання чи припинення трудового договору (контракту) з іноземцем або особою без громадянства.

Учасники міжвідомчої наради визначили порядок обміну інформацією для проведення спільних заходів контролю, що дозволить припинити використання незадекларованої праці іноземних громадян на території України та сприятиме захисту їх трудових прав.

Управління ДМС у Черкаській області