ID ‒ це просто, навіть у 90!

ID ‒ це просто, навіть у 90!

ID ‒ це просто, навіть у 90!

90-річна Лідія Василівна із Катеринопільщини стала власницею сучасної ID-картки. Старий паспорт-книжечку втратила, тому звернулася до Катеринопільського сектору Управління ДМС у Черкаській області, аби оформити новий, біометричний. Біометричним паспорт є тому, що він містить безконтактний електронний носій.

Пані Лідія швидко пройшла процедуру оформлення: заповнення заяви-анкети та відбір біометричних даних. До речі, громадян фотографують безпосередньо у підрозділі.

Замовила жителька Катеринопільщини нетерміновий паспорт, який оформлюється протягом 20 робочих днів. Новий документ зі строком дії 10 років.

Нагадаємо, що вартість нетермінового оформлення ID-картки становить 363 грн, термінового (оформлення протягом 10 робочих днів) ‒ 489 грн. У разі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта додатково сплачується держмито у розмірі 34 грн (два неоподаткованих мінімуми доходів громадян).

Щоб не стояти у черзі, всі черкащани мають змогу запланувати свій візит на конкретну дату та час за допомогою онлайн-сервісу «Електронна черга», заповнивши форму дотримуючись підказок. Після успішного виконання 4 кроків, які містить форма, надійде смс-повідомлення з обраною датою та часом відвідання Міграційної служби. Біометричні докумети – це просто.

Управління ДМС у Черкаській області