УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Львівщини взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності

Міграційники Львівщини взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності

Міграційники Львівщини взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності

Нація вмирає не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову. Так пише українська письменниця, поетеса-шістдесятниця Ліна Костенко. І, справді, українська мова - це не тільки засіб спілкування, але й генетичний код нації, який живе в кожній оселі. Поводитися із мовою як-небудь - означає мислити як-небудь. 

Сьогодні, у День української писемності та мови, по всій Україні відбувся радіодиктант національної єдності, який пишуть щорічно 9 листопада. Текст на тему “Слідом за пам'яттю” прочитав український письменник Юрій Андрухович.

Участь у челенджі також взяли і перша заступниця начальника Головного управління ДМС у Львівській області Іванна ІВАНОЧКО та начальниця відділу з питань громадянства Віра ДЗЯДИК. 

Працівники міграційної служби Львівщини стверджують, що підтримувати такі ініціативи потрібно постійно, не тільки в один день, адже вдосконалення рідної мови - це тривалий розвиток і прояв любові до рідної держави.

Підкреслимо, що текст диктанту опублікують на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00 год. Отже, є ціла доба, щоб відправити свою роботу на перевірку. 

Це можна зробити двома способами:

  • паперовий лист відправити за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати відправки був не пізніше 10 листопада);
  • онлайн-варіант відправити на електронну пошту rd@ukr.radio.

Додамо, що День української писемності та мови вперше встановлений у 1997 році. Символічно, що 9 листопада - це також День вшанування Нестора Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Головне управління ДМС у Львівській області