Зміни законодавства втілюємо у співпраці

Зміни законодавства втілюємо у співпраці

Зміни законодавства втілюємо у співпраці

2 листопада 2021 року набрала чинності постанова КМУ № 1109 – для зручності громадян спрощено порядок оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Не зволікаючи, керівник Каланчацького сектору УДМС у Херсонській області організувала робочу зустріч із відповідальною особою ЦНАП Чаплинської селищної ради на КПВВ «Каланчак», щоб практично реалізовувати зміни тут і зараз!

Відтак оновлена процедура дає змогу оформити ID-картку особі у будь-якому підрозділі міграційної служби за місцем звернення – це стосується також і наших громадян із тимчасово окупованих територій.

Одночасно з першою ID-карткою ви можете оформити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) для осіб від 14 до 18 років без необхідності звернення до податкового органу.

Якщо особа досягла 18 років, але звернулася за оформленням паспорта вперше і у неї відсутнє свідоцтво про народження, то замість такого можна подати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження.

Термін зберігання виготовленого паспорта, у разі його неотримання заявником, збільшено до трьох років (раніше – один рік).

Власне ЦНАП на КПВВ «Каланчак» межує з адміністративною межею тимчасово окупованої території АР Крим та функціонує з 11 лютого 2020 року і є віддаленим робочим місцем Чаплинської селищної ради. Сюди звертаються переважно жителі тимчасово окупованої території, за цей час їх прийнято більше тисячі осіб, враховуючи обставини, що виникли через карантинні протиепідемічні обмеження.

Також зареєструватися в електронну чергу ЦНАП на КПВВ «Каланчак» можна як у самому приміщенні так і за посиланням.

Звертайтеся до міграційної служби та отримуйте необхідні послуги легко!

Управління ДМС у Херсонській області