Отримайте перший паспорт вчасно!

Отримайте перший паспорт вчасно!

Отримайте перший паспорт вчасно!

Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) – це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

У день свого 14-річчя Марія звернулася до Корольовського відділу УДМС у Житомирській області для оформленням свого першого паспорта громадянина України у формі ID-картки. Дівчинкою надано свідоцтво про народження, оригінал паспорта одного з батьків та довідку про зареєстроване місце проживання (форма 13).

Юна громадянка переконалася, що оформлення документа не завдає ніяких клопотів, здійснюється просто і комфортно.

Для оформлення першого паспорта потрібно знати:

  • перший ID у 14 оформляється БЕЗКОШТОВНО;
  • послуга ID-14 дозволяє оформити ідентифікаційний код одночасно з паспортом;
  • звернутися можна до будь-якого підрозділу ДМС, незалежно від місця реєстрації;
  • перевірити стан оформлення біометричного документа можна на офіційному веб-сайті ДМС, скориставшись електронним сервісом (https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html).

Звертаємо увагу, що:

  • термін оформлення першої ID – 20 робочих днів;
  • транслітерація прізвища та імені формується автоматично, тому радимо завчасно перевірити майбутнє написання на е-сервісі ДМС. Інші варіанти латиницею можливі, але тільки у визначених законом випадках і на підставі раніше виданих документів;
  • PIN- та PUK коди, які вводяться при отриманні, є своєрідними особистими ключами до ID-картки, які потрібно запам’ятати (записати).

Нагадаємо, що Уряд України прийняв постанову № 1109 від 01.09.2021 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 і від 25 березня 2015 р. № 302».

Зміни передбачають спрощення процедури оформлення паспорта громадянина України. Детальніше.

Потурбуйтеся про готовність та належний стан Ваших документів.

Здоров’я вам та вашим рідним!

Управління ДМС у Житомирській області