Кримінального "авторитета" із санкційного списку видворено з України

Кримінального "авторитета" із санкційного списку видворено з України

Кримінального

10 листопада 2021 року працівниками Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань НПУ у м. Києві був виявлений 33-річний громадянин Азербайджанської Республіки Мухтаров Маммадгулу Фікрат огли, який являється кримінальним “авторитетом” із санкційного списку і не має права перебувати на території України.

Ще у серпні поточного року на виконання рішення РНБО України від 14 травня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 21 травня 2021 року № 203, Центральним міжрегіональним управлінням ДМС у м. Києві та Київській області відносно уродженця Азербайджану було прийнято рішення про примусове повернення до країни походження із забороною подальшого в’їзду строком на три роки. 01 вересня чоловік покинув Україну, проте вже у листопаді цього року попри заборону в’їзду незаконно прибув до України поза пунктами пропуску для поширення діяльності підконтрольних йому злочинних груп.

Після встановлення обставин правопорушення та умов, що їм сприяли, працівниками Міграційної служби було притягнуто вищезазначеного громадянина до адміністративної відповідальності за ст. 203-1 КУпАП “Невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну” та прийняте рішення про заборону в’їзду в Україну на 10 років, що додається до частини строку попередньої заборони в’їзду, який не сплив до моменту прийняття повторного рішення.

Наразі відомого у кримінальних колах громадянина Азербайджану видворено з території України.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області