УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Керівником Міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам ВСП "Технологічно-промислового…

Керівником Міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам ВСП "Технологічно-промислового фахового коледжу ВНАУ"

Керівником Міграційної служби Вінниччини проведено лекцію студентам ВСП

11 листопада, з метою проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед молоді, начальником УДМС України у Вінницькій області Борисом Наливайком, проведено онлайн-лекцію студентам  ВСП "Технологічно-промислового фахового коледжу ВНАУ" на тему: «Міграційні процеси в Україні та вплив на економіку».

Керівник обласного управління повідомив студентам про міграційне становище країн Європейського союзу, про умови та причини збільшення міграційного потоку у тому числі незаконних мігрантів.

Про права та обов’язки мігрантів, у тому числі найбільш вразливої її категорії, - біженців, які вимушені через військові конфлікти, революції та з політичних переконань шукати притулку в інших країнах. 

Також студентам доведено про кількість іноземних громадян, які постійно мешкають в Україні та окремо в області, а також студентів, що навчаються у державі та Вінницьких ВУЗах.

Поінформовано про заходи органів та підрозділів Державної міграційної служби щодо подолання і протидії незаконної міграції, зменшення та вжиття відповідних заходів реагування.

Завершуючи лекцію Борис Наливайко наголосив студентам на толерантному та поважливому ставленні до іноземців, у якому б статусі вони не перебували. Наведено приклади інших держав, таких як колишня Югославія, Сирія та навіть регіон Донбасу, де через не сприйняття мови, етносу, звичаїв інших національностей та меншин розгоралися військові конфлікти.

Борис Наливайко відповів на всі запитання, що ставилися студентами, а це загалом про біометричні документи  та електронні документи в додатку «Дія».

Голова циклової комісії економічних дисциплін ВСП "Технологічно-промислового фахового коледжу ВНАУ" – Наталія Поліщук щиро подякувала керівнику Міграційної служби області за змістовну лекцію та завірила, що сьогодні такі лекції є надважливими та актуальними, вони роз’яснюють останні зміни у законодавстві, стратегії проведення реформ у державних органах та соціумі.

Борис Наливайко та Наталія Поліщук домовилися і на далі вести тісну співпрацю та у подальшому проводити систематично подібні заходи.

Управління ДМС у Вінницькій області