Рівненські міграційники документували військовослужбовця у обласному госпіталі ветеранів війни

Рівненські міграційники документували військовослужбовця у обласному госпіталі ветеранів війни

Рівненські міграційники документували військовослужбовця у  обласному госпіталі ветеранів війни

Володимир другий місяць поспіль перебуває та тривалому стаціонарному лікуванні у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Це обласний комунальний заклад Рівненщини, де лікуються поранені бійці.

До міграційної служби з проханням виготовити паспорт громадянина України сину, прикутому до ліжка, звернулася його мама. У попередньої ID-картки військового закінчився термін придатності.

Документи на обмін ID-картки подавалися через уповноважену особу Рівненського центрального відділу УДМС за місцем розташування госпіталю. Законодавством передбачена можливість оформлення паспортного документа у такий спосіб для певних категорій осіб.

На вручення паспорта до хлопця, разом з міграційниками, завітала знімальна група телеканалу «UA: Суспільне Рівне». Військовослужбовець та мама, яка його доглядає, вдячні працівникам міграційної служби за своєчасне оформлення ID-картки. Тепер сім`я матиме змогу оформити відповідні виплати, які необхідні для тривалого лікування.

В інтерв`ю журналістам начальник відділу УДМС Юлія Полоцька повідомила про  зміни у законодавстві*, які надають можливість громадянам оформити ID-картку:

  • за місцем звернення, в т.ч. особам з тимчасово окупованих територій України;
  • особам, щодо яких тримання під вартою обрано як запобіжний захід;
  • особам, які виїхали на постійне проживання за кордон;
  • одночасно з першою ID-карткою оформити РНОКПП особам від 14 до 18 років, без необхідності звернення до податкового органу;

З прийнятими новелами спрощено процедуру встановлення особи та збільшено термін зберігання паспортів від 1-го до 3-х років.

* постанова КМУ № 1109 від 01.09.2021«Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 і від 25 березня 2015 р. № 302"

Управління ДМС у Рівненській області