Спрощення процедури оформлення паспорта особам, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді…

Спрощення процедури оформлення паспорта особам, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обговорили на Запоріжчині

Спрощення процедури оформлення паспорта особам, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обговорили на Запоріжчині

В міжвідомчий нараді взяли участь керівниця Олександрівського відділу Міграційної служби Валентина Грінченко, Володимир Клещов начальник відділення ДУ і Сергій Вовк заступник начальника із соціально-виховної роботи Державної установи Запорізький слідчий ізолятор, яка знаходиться на території Олександрівського району міста Запоріжжя.

Головною темою робочої зустрічі стало прийняття Урядом України постанови № 1109 від 01.09.2021 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 і від 25 березня 2015 р. № 302», в частині документування паспортом громадянина України осіб, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або які перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні в закладах МОЗ закритого типу.

Присутні, враховуючи законодавчі нововведення, відкоригували міжвідомчий механізм паспортизації ID-карткою цієї категорії населення через уповноважену особу адміністрації установи.

Нагадаємо, що Міграційна служба плідно співпрацює  з установами виконання покарань, яких на території Запорізької області більше десяти. Паспортизація засуджених є важливим напрямком роботи, який сприяє соціалізації цієї категорії осіб та запобігає скоєнню нових правопорушень.

Управління ДМС у Запорізькій області