УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині вперше в Україні завершено процедуру визнання особою без громадянства

На Буковині вперше в Україні завершено процедуру визнання особою без громадянства

На Буковині вперше в Україні завершено процедуру визнання особою без громадянства

Вперше в Україні завершено процедуру визнання особою без громадянства на виконання постанови КМУ від 24.03.2021 № 317 «Про деякі питання визнання особою без громадянства». Зокрема визнано особою без громадянства 54-річного пана Валерія, який прибув в Україну з Прибалтики з паспортом громадянина СРСР ще в 1994 році. Документ через певний час він втратив й понад 25 років проживав на території України без жодних документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

На підставі прийнятого державною міграційною службою України рішення чоловік отримав можливість оформлення Посвідки на тимчасове проживання у вигляді картки для іноземців та осіб без громадянства з подальшим оформленням дозволу на імміграцію та Посвідки на постійне проживання, а згодом – набуття громадянства України.

Легалізація перебування на території України забезпечить чоловікові повний доступ до прав, які згідно Конституції України мають іноземці, що перебувають на її території. Практично це означатиме право на реєстрацію місця проживання, легальну працю, медичну допомогу, соціальні гарантії, пенсійне забезпечення тощо.

Під час видачі рішення ДМС України про визнання особою без громадянства пан Валерій одразу звернувся із заявою про оформлення посвідки на тимчасове проживання.

Управління ДМС у Чернівецькій області