Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Так, сьогодні, 17 листопада 2021 року завідувач сектору управління персоналом Галина ПЛАКУЩЕНКО провела онлайн тренінг для працівників УДМС у Тернопільській області з питань запобігання та протидії випадкам домашнього насильства, насильства за ознакою статті, торгівлі людьми та забезпечення прав та свобод людини і громадянина.

Метою тренінгу було  актуалізувати проблему домашнього насильства в Україні; піддати сумніву стереотипи, пов'язані з домашнім насильством,  надати інструменти для допомоги постраждалим від насильства.

Із вступним словом виступила Леся ПОПОВА– головний спеціаліст сектору «Навчально-методичний центр» Управління персоналом Державної міграційної служби України.

Внутрішні тренером Галиною ПЛАКУЩЕНКО було розкрито поняття, види та форми домашнього насильства, причини та умови його вчинення, акцентовано на суб’єктах, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству  на регіональному та місцевому рівнях.

Даний тренінг дав змогу працівникам міграційної служби  стати більш обізнаними в питаннях протидії домашнього насильства, а також отримати чітке розуміння необхідності формування нетерпимого ставлення до проявів насильства у суспільстві.

Управління ДМС у Тернопільській області