Важливо знати, як протидіяти насильству

Важливо знати, як протидіяти насильству

Важливо знати, як протидіяти насильству

В ідеальному суспільстві цього не мало б бути. Наразі наша місія – долучитися до ідеї і зусиль, щоби мінімізувати явища різного роду насильства щодо людини. Десь обізнаністю, десь порадою, а інколи безпосередньо відвернути чи зупинити конкретний випадок.

Що варто знати про запобігання і протидію випадкам домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми та забезпечення прав та свобод людини і громадянина? З приводу цієї проблематики в УДМС в Івано-Франківській області проведено онлайн-тренінг, організований у рамках щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

Учасниками тренінгу, який ґрунтовно підготувала і цікаво провела внутрішній тренер УДМС, керівниця сектору стандартів та якості роботи Мар’яна Влашин, стали майже 150 працівників міграційної служби області. Учасники навчання ознайомилися з видами насильства, обговорили найпоширеніші міфи та стереотипи,  які з ним пов`язані,  дізналися про дієві методи протидії цьому негативному явищу. Було пізнавально і корисно. Окрема вдячність представникам сектору «Навчально-методичний центр» Управління персоналом Державної міграційної служби Асі Кашлаковій, Олесі Поповій  та Василю Глобі  за участь і технічну підтримку  у тренінгу.

Цьогоріч традиційно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводитимуться різноманітні інформаційно-роз'яснювальні заходи проти насильства стосовно людини та дії щодо захисту її прав. Мета заходів – максимально наблизити громадян до розуміння того, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. У цих заходах візьмуть участь й працівники структурних та територіальних підрозділів Міграційної служби Івано-Франківщини.

Управління ДМС в Івано-Франківській області