УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях вивчали зміни до постанови, що спростила процедуру оформлення паспорта громадянина…

В Чернівцях вивчали зміни до постанови, що спростила процедуру оформлення паспорта громадянина України

В Чернівцях вивчали зміни до постанови, що спростила процедуру оформлення паспорта громадянина України

Навчання в режим «онлайн» з керівниками структурних та територіальних підрозділів, присвячене вивченню постанови КМУ № 1109 від 01.09.2021 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 289 і від 25 березня 2015 р. № 302», провів заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Юрій Албулеса.

Нагадаємо, що у вересні цього року уряд ухвалив зміни, що дозволили спростити процедуру оформлення  паспорта громадянина України у вигляді ID-картки особам, які проживають на тимчасово окупованій території України, виїхали на ПМП за кордон та щодо яких обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Який перелік документів повинні надавати такі заявники, яких змін зазнала процедура встановлення особи, які вимоги до подальших міжвідомчих перевірок, як змінився термін зберігання паспорта у разі його неотримання у визначений термін – ці та інші питання стали предметом фахового розгляду під час вивчення законодавчих нововведень.

Управління ДМС у Чернівецькій області