Результативна співпраця з Благодійним фондом «Право на захист»

Результативна співпраця з Благодійним фондом «Право на захист»

Результативна співпраця з Благодійним фондом «Право на захист»

Працівники Головного управління ДМС у Харківській області разом з працівниками Холодногірського відділу у місті Харкові ГУ ДМС у Харківській області та адвокатом Благодійного фонду «Право на захист» надали допомогу хлопцю, який протягом багатьох років не міг оформити свій перший паспорт.

Тимур народився та все своє життя прожив у Харкові. Мати Тимура багато років тому переїхала до України з Узбекистану. На момент народження сина жінка не мала паспорта, а у пологовому будинку назвалася іншим іменем, яке й було занесене у свідоцтво про народження дитини. Це і призвело до труднощів у документуванні Тимура у майбутньому.

Ураховуючи складність ситуації, родина звернулася за допомогою до Благодійного фонду «Право на захист», адвокату якого вдалося у судовому порядку встановити материнство жінки відносно Тимура та отримати нове свідоцтво про народження, де зазначалися правильні дані. Це дало можливість Тимуру звернутися до Міграційної служби та подати заяву про визнання особою без громадянства. Після тривалої роботи працівники Холодногірського відділу у місті Харкові ГУ ДМС у Харківській області документували хлопця довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства.

Завдяки ефективній взаємодії Міграційної служби Харківщини з БФ «Право на захист» вдалося довести наявність підстав для набуття Тимуром громадянства України за територіальним походженням. Тож після отримання рішення про визнання Тимура особою без громадянства хлопець матиме можливість звернутися до Міграційної служби з заявою про набуття громадянства України, щоб отримати свій довгоочікуваний паспорт.

Головне управління ДМС у Харківській області