Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Працівники Міграційної служби Харківської області разом з адвокатом Благодійного фонду «Право на захист» надали допомогу пані Людмилі.

Жінка народилася на території РРФСР. Коли їй було 13 років, родина переїхала до Казахстану, де пані Людмила отримала освіту та вперше вийшла заміж. У 1990 році родина жінки переїхала в Україну, а через два роки, у 1992 році, переїхала і Людмила. Тут вона вийшла заміж за громадянина України, з яким виховала двох дітей, які теж є громадянами України.

Однак, через те, що Людмила Юріївна вчасно не оформила паспорт громадянина України замість паспорта громадянина СРСР, виникли труднощі з підтвердженням належності до українського громадянства. Складна життєва ситуація змусила жінку звернутися до Благодійного фонду «Право на захист», разом з адвокатом якого вдалося зібрати всі необхідні документи. Це дозволило пані Людмилі звернутися до Вовчанського сектору ГУ ДМС у Харківській області із заявою про визнання особою без громадянства.

Після проходження відповідної процедури Людмилі Юріївні було видано Довідку про звернення за визнанням особою без громадянства – офіційний документ в Україні, який посвідчує особу Людмили Юріївни та її правовий статус.

Головне управління ДМС у Харківській області