Запорізькі міграційники примусово видворили за межі України росіянку, яка ухилялась не тільки від…

Запорізькі міграційники примусово видворили за межі України росіянку, яка ухилялась не тільки від виїзду з країни, а й від виконання своїх материнських обов`язків

Запорізькі міграційники примусово видворили за межі України росіянку, яка ухилялась не тільки від виїзду з країни, а й від виконання своїх материнських обов`язків

41-річна жінка заїхала до України з території Росії у 2019 році вже будучи вагітною та залишилася в країні на нелегальному становищі.

У серпні цього року стосовно порушниці Запорізьким сектором Міграційної служби було прийнято рішення про примусове повернення за межі України, яке росіянка не виконала та переховувалася від міграційників.

У вересні, за систематичне нехтування своїми батьківськими обов`язками, жінка потрапила у поле зору служби у справах дітей Широківської сільської ради, працівники якої  повідомили Міграційну службу про місце знаходження неврегульованої мігрантки.

Стосовно росіянки було направлено позов до суду про її примусове видворення за межі України із забороною в`їзду, який суд задовольнив у повній мірі.

Так як паспорт порушниці був пошкоджений потребувався час для підготовки документів на перетин кордону. Зважаючи на те, що у жінки маленька дитина було вирішено тимчасово помістити родину до комунального закладу "Центр соціальної підтримки дітей та сімей "Затишна домівка", де жінці та її маленькій дитині надали усю необхідну допомогу.

Після документування росіянки свідоцтвом на повернення до батьківщини, співробітники відділу по протидії нелегальній міграції управління Міграційної служби області супроводили жінку до КПП «Гоптівка», де на стороні сусідньої держави її мають зустріти рідні.

Управління ДМС у Запорізькій області