Розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Подолаємо будь-які прояви насильства спільними зусиллями!

Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. 

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Шістнадцятиденний період акції охоплює низку важливих дат, зокрема:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

05 листопада у рамках проведення Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» в Управлінні ДМС України в Хмельницькій області відбувся онлайн-тренінг з питань запобігання та протидії випадкам різного роду насильства для працівників структурних підрозділів та територіальних структурних підрозділів за участі завідувача сектору архівної роботи, внутрішнього тренера УДМС України в Хмельницькій області Тетяни Побережної.

Пам’ятаємо, що подолання такого негативного соціального явища, як насильство,можливе лише за умови об’єднання зусиль як державних органів та установ, громадських організацій, так і кожного з нас. Повага один до одного, взаєморозуміння, орієнтування на мирне врегулювання конфліктів допоможуть забезпечити благополуччя населення і згоду у вирішенні питань різного спектру, а відповідно і добробут держави в цілому.

Управління ДМС у Хмельницькій області