Міграційники Рівненщини долучилися до акції проти насильства

Міграційники Рівненщини долучилися до акції проти насильства

Міграційники  Рівненщини долучилися до акції проти насильства

Учора, 25 листопада, працівники УДМС у Рівненській області взяли участь в акції Білої стрічки та у проведенні резонансної виставки «Річ у тім 2.0», які були приурочені проблемі домашнього насильства.

Основною метою акції «Біла стрічка» було привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобіганню та протидії домашньому насильству і попередженню торгівлі людьми.

В день старту акції розгорнули  25-ти метрову стрічку білого кольору на площі ТРЦ «Злата Плаза» , як міжнародний символ захисту жінок від домашнього насильства та дискримінації. Біла стрічка  символізує особисту присягу кожної людини ніколи не вчиняти, не замовчувати та не виправдовувати насильство.

Предметом домашнього насильства може стати будь-що. Це відобразили на виставці «Річ у тім 2.0». На світлинах відомі українці сфотографувалися з предметами насилля.

Виставку створили за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за участі Першої Леді України Олени Зеленської та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, ООН Жінки та UNOPS.

Управління ДМС у Рівненській області