Фахівці Калуського відділу Міграційної служби беруть участь у виїзних семінарах у старостинських…

Фахівці Калуського відділу Міграційної служби беруть участь у виїзних семінарах у старостинських округах

Фахівці Калуського відділу Міграційної служби беруть участь у виїзних семінарах у старостинських округах

У Калуському районі на Івано-Франківщині фахівці відділу Міграційної служби цими днями беруть участь у виїзних  семінарах  на тему "Соціальне партнерство заради подолання домашнього насильства", які відбуваються  у старостинських округах територіальної громади.

Заходи проводяться у рамках Всесвітньої акції "16 днів проти насильства" Управлінням у справах сім'ї, молоді, фізкультури і спорту спільно з Калуським центром соціальних служб та Калуським місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги.

Щойно у виїзному семінарі у Студінківському старостинському окрузі взяла участь заступниця керівника Калуського відділу УДМС в області Ольга Река. В ході зустрічі з мешканцями громади фахівці соціальних служб розповіли про проблематику і форми домашнього насильства, його причини та наслідки, а також про комплекс безоплатних соціальних та юридичних послуг, які надаються державою потерпілим від насилля. Важливою і корисною для людей була інформація про правову відповідальність і спеціальні заходи, які вживаються  до осіб, які чинять насильство в сім’ї.

Упродовж інформаційно-просвітницької акції, яка триватиме до 10 грудня, фахівці планують об'їздити з тематичними семінарами всі 11 старостинські округи Калуської громади. Під час виїзних семінарів розповсюджуються буклети з   контактними телефонами і адресами установ, які працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Управління ДМС в Івано-Франківській області