На Волині провели масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції…

На Волині провели масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся»

На Волині провели масштабні навчання підрозділів системи МВС у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся»

Працівники міграційної служби Волині долучилися до спільних навчань підрозділів системи МВС у прикордоному районі області.

Поблизу села Дольськ Камінь-Каширського району за участю керівництва МВС України відбулися спільні тренування, щодо забезпечення правопорядку у прикордонних районах Волині.

Міграційники разом з поліцейськими, прикордонниками, нацгвардійцями, рятувальниками та військовослужбовцями вдосконалювали практичні дії по припиненню порушень міграційного законодавства під час виявлення та затримання осіб, які незаконно перетнули державний кордон.

Учасники навчань відпрацювали алгоритм дій з реагування на ситуації, що можуть виникнути  на українсько-білоруській ділянці державного кордону, так, як зберігається загроза поширення міграційної кризи та ймовірність перенаправлення потоків мігрантів до України.

У рамках масштабних навчань були змодельовані можливі сценарії та сплановані чіткі дії усіх силових відомств. Залучені сили та засоби відпрацювали протидію спробам великої кількості мігрантів, які намагалися прорватися через кордон шляхом пошкодження прикордонних інженерних перешкод.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зауважив: «У ході навчань, ми побачили, що всі  підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України».

Управління ДМС у Волинській області