Кожен має право на допомогу! Підтримка постраждалих від торгівлі людьми!

Кожен має право на допомогу! Підтримка постраждалих від торгівлі людьми!

Кожен має право на допомогу! Підтримка постраждалих від торгівлі людьми!

Сьогодні, 01 грудня 2021 року, головний спеціаліст із звʼязків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Миколаївській області Олена Асєєва взяла участь у засіданні «круглого столу» на тему «Обізнаність врятує життя» присвячене Міжнародному дню боротьби з рабством.

Захід проводився в приміщенні Миколаївської обласної державної адміністрації в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

В заході взяли участь субʼєкти взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Торгівля людьми – це насамперед порушення прав і свобод людини!

Під торгівлю людьми можуть потрапити різні категорії громадян, як дорослі так і діти, чоловіки, жінки, тощо.

На території України лише 51% громадян із постраждалих від торгівлі людьми звернулись з заявами про отримання статусу особи постраждалої від торгівлі людьми.

76% громадян України, постраждалих від торгівлі людьми – це громадяни віком від 15 до 20 років, які надають згоду на ризиковані пропозиції, які згодом можуть становити загрозу здоров'ю, а іноді й життю.

Кожен має право на допомогу, тому Державою безкоштовно й конфіденційно надається правова, психологічна, соціальна та матеріальна допомога. Допомога по відновленню документів, сприяння у працевлаштуванні, медичне обстеження та лікування.

Під час проведення заходу лунало багато цікавих питань та було обговорено багато пропозицій для вдосконалення роботи з цього напрямку, а саме частіше проводити робочі зустрічі, круглі столи, тренінги з метою всебічної обізнаності громадян про наслідки, які можуть призвести до того, що людина постраждає від торгівлі людьми.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомлювали, що отримання статусу – це можливість покарати злочинця, не наражаючись на небезпеку, адже в цьому разі правоохоронним органами буде повідомлено про факт скоєння злочину без розкриття будь-яких подробиць та особистих даних постраждалої особи.

Друзі! Як що ви, або ваші знайомі потребують допомоги, або постраждали від торгівлі людьми – зазнали побиття, сексуального насилля, знущання або психологічного тиску, стали жертвами обману, шантажу, погрози та залякування, потрапили в боргову кабалу або будь-який засіб впливу, повʼязаний з матеріальною або іншою залежністю чи уразливим станом, якщо у вас відібрали паспорт, особисті документи, силою примушували працювати, на відпускали до дому чи обмежували пересування, вам погрожували чи залякували, не виплатили обіцяних грошей, будь-ласка, не зволікайте та звертайтесь за допомогою до:

  • відділу боротьби зі злочинами, повʼязаними з торгівлею людьми ГУ НП України в Миколаївській області за номером телефону (0512) 53-14-06;
  • до Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА за номером телефону (0512) 56-30-80;
  • до Миколаївського фонду «Любисток» - номер телефону (0512)37-07-77; 066-711-30-50;
  • а також на національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів безкоштовно зі стаціонарних телефонів за номером 0 800 505 501, або безкоштовно з мобільних телефонів за номером 527.

Звертайтесь за допомогою і вам обовʼязково допоможуть!

Головне управління ДМС в Одеській області