УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Визнання особою без громадянства на Харківщині

Визнання особою без громадянства на Харківщині

Визнання особою без громадянства на Харківщині

Вперше на Харківщині міграційники прийняли документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання у громадян, яких визнано особами без громадянства.

Юрій В`ячеславович та Олена Олександрівна народилися на території Киргизстану. У 1992 році вони зі своєю родиною переїхали на Харківщину, де і прожили все життя без паспортних документів у зв’язку з тим, що не розглядалися як громадяни будь-якою державою. Прийняття та набуття чинності Постанови Кабінету Міністрів України №317 «Про деякі питання визнання особою без громадянства» дало можливість Юрію та Олені звернутися до Головного управління ДМС у Харківській області із заявами про визнання особою без громадянства.

Після проходження відповідної процедури заявників документували Довідками про звернення за визнанням особою без громадянства – офіційним документом в Україні, який посвідчує особу та її правовий статус. А після набуття статусу особи без громадянства пан Юрій та пані Олена звернулися до Міграційної служби Харківської області за оформленням посвідки на тимчасове проживання в Україні.

Визнання особою без громадянства дозволить Юрію та Олені офіційно працевлаштуватись, отримати належну медичну допомогу, освіту, пенсію, а також інші соціальні та економічні привілеї. Після 2 років проживання за посвідкою на тимчасове проживання Юрій та Олена матимуть право на отримання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання, а надалі – подати клопотання про прийняття до громадянства України.

Головне управління ДМС у Харківській області