Визнання особою без громадянства на Харківщині

Визнання особою без громадянства на Харківщині

Визнання особою без громадянства на Харківщині

Вперше на Харківщині міграційники прийняли документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання у громадян, яких визнано особами без громадянства.

Юрій В`ячеславович та Олена Олександрівна народилися на території Киргизстану. У 1992 році вони зі своєю родиною переїхали на Харківщину, де і прожили все життя без паспортних документів у зв’язку з тим, що не розглядалися як громадяни будь-якою державою. Прийняття та набуття чинності Постанови Кабінету Міністрів України №317 «Про деякі питання визнання особою без громадянства» дало можливість Юрію та Олені звернутися до Головного управління ДМС у Харківській області із заявами про визнання особою без громадянства.

Після проходження відповідної процедури заявників документували Довідками про звернення за визнанням особою без громадянства – офіційним документом в Україні, який посвідчує особу та її правовий статус. А після набуття статусу особи без громадянства пан Юрій та пані Олена звернулися до Міграційної служби Харківської області за оформленням посвідки на тимчасове проживання в Україні.

Визнання особою без громадянства дозволить Юрію та Олені офіційно працевлаштуватись, отримати належну медичну допомогу, освіту, пенсію, а також інші соціальні та економічні привілеї. Після 2 років проживання за посвідкою на тимчасове проживання Юрій та Олена матимуть право на отримання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання, а надалі – подати клопотання про прийняття до громадянства України.

Головне управління ДМС у Харківській області