Усуваємо бар`єри – сьогодні суспільство відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

Усуваємо бар`єри – сьогодні суспільство відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

Усуваємо бар`єри – сьогодні суспільство відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

Щорічне відзначення цієї важливої дати мобілізує підтримку громадськості для розв'язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з інвалідністю, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

Наявність паспорта - є важливою складовою соціалізації людей з інвалідністю, дає можливість отримувати державні пільги, виплати чи проходити необхідне лікування, як в Україні, так і за кордоном. Саме тому Міграційна служба Запоріжчини намагається забезпечувати рівні умови надання адміністративних послуг із врахуванням всіх необхідних потреб громадян. Зокрема у службі розроблено спеціальний механізм паспортизації людей з обмеженими можливостям.

Так, якщо людина не може самостійно пересуватися у зв’язку із розладом здоров`я, а їй потрібно оформити паспортний документ - застосовується процедура виїзного документування особи.

За письмовим зверненням громадянина або його законного представника здійснюється виїзд працівника територіального органу УДМС за місцем проживання, проходження лікування чи розташування закладу, де особа отримує соціальні послуги. Фахівець письмовим актом засвідчує підтвердження тотожності особи згідно наданої фотокартки для внесення відцифрованого образу обличчя заявника шляхом сканування із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру.

Варто пам’ятати, що люди з обмеженими можливостями, не лише потребують нашої допомоги, а й прагнуть отримати змогу відчувати себе рівними серед рівних.

Головне управління ДМС у Закарпатській області