Міграційна служба Черкащини взяла участь в обговоренні доступності адміністративних послуг для…

Міграційна служба Черкащини взяла участь в обговоренні доступності адміністративних послуг для людей з інвалідністю

Міграційна служба Черкащини взяла участь в обговоренні доступності адміністративних послуг для людей з інвалідністю

Робочі зустрічі з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, присвячені аналізу та обговоренню безбар’єрного отримання адміністративних послуг людьми з інвалідністю, були проведені територіальними підрозділами Управління ДМС у Черкаській області.

Питання архітектурної та інформаційної доступності послуг обговорювали працівники Уманського, Черкаського відділів, Чорнобаївського, Тальнівського секторів спільно з представниками місцевих ЦНАП.

У Кам’янці до обговорення безбар’єрності та створення комфортних умов для людей з інвалідністю у державних установах до міграційників долучилися секретар Кам’янської міської ради, співробітники ЦНАП та поліцейський офіцер громади сектору взаємодії з громадянами Черкаського районного управління ГУНП в Черкаській області.

Співробітники Корсунь-Шевченківського відділу УДМС у Черкаській області провели зустріч з працівниками Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості. У Маньківці відбулася зустріч міграційників та правників безоплатної правової допомоги, у Чигирині ‒ з директором комунальної установи «Територіальний центр соціальної допомоги (надання соціальних послуг) Чигиринської міської ради».

Працівники Смілянського відділу провели круглий стіл зі Смілянським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на тему «Права осіб з інвалідністю та їх захист».

Завідувач Катеринопільського сектору відвідала відділення стаціонарного догляду центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради у селі Новоселиця Звенигородського району. У стаціонарі проживає 12 осіб, які постійно потребують стороннього догляду. Із керівником відділення та директором центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради обговорили питання документування паспортом громадянина України осіб, які обслуговуються в закладі.

Про особливості документування дітей паспортом громадянина України та для виїзду за кордон, в тому числі після досягнення 14-ти річного віку, говорила завідувач Городищенського сектору УДМС у Черкаській області з працівниками КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Городищенської міської ради. Підопічні центру особливо потребують допомоги та підтримки.

Підрозділи Міграційної служби області відкриті та доступні для кожного. У підрозділах організовані належні умови для перебування та отримання міграційних послуг людьми з інвалідністю без будь-яких бар’єрів та обмежень. Кожна проблема людей з інвалідністю розглядається установою в площині активних практичних рішень.

Управління ДМС у Черкаській області