Буковинські міграційники долучилися до відзначення Міжнародного Дня людей з інвалідністю

Буковинські міграційники долучилися до відзначення Міжнародного Дня людей з інвалідністю

Буковинські міграційники долучилися до відзначення Міжнародного Дня людей з інвалідністю

Більшість українців не знають, що означає термін «безбар’єрність» та майже 40 % не готові особисто включатися в роботу з впровадження принципів доступного фізичного, інформаційного, комунікаційного, цифрового, освітнього, економічного простору для усіх без винятку членів суспільства.

Зміні такого ставлення до нової суспільної норми, в рамках якої кожну людину приймають, поважають і цінують незалежно від походження, статі, віку, фізичних особливостей, трудової зайнятості тощо сприятиме реалізація Національної стратегії  із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Які завдання стоять перед суспільством на шляху створення безбар’єрного простору, які аспекти передбачає поняття «безба’єрність», хто є основними учасниками цього процесу, які цінності містить така концепція – ці та інші питання розглядалися у районних та структурних підрозділах УДМС у Чернівецькій області під час вивчення відповідних інформаційних матеріалів. Заходи  було проведено в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, який у світі відзначають 3 грудня.

Довідково:

Половина структурних та територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області облаштовані пандусами для пересування осіб з інвалідністю. В окремих підрозділах через особливості розташування на першому поверсі немає потреби зводити додаткові конструкції. Водночас усі адміністративні будівлі міграційної служби області обладнані кнопками виклику, тож за необхідності співробітники Управління допомагають відвідувачам з особливими потребами дістатися до приміщення, де надаються адміністративні послуги.

Управління ДМС у Чернівецькій області