Міграційні послуги доступні для всіх

Міграційні послуги доступні для всіх

Міграційні послуги доступні для всіх

Щороку в Україні відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю для посилення уваги до проблем та захисту їхніх прав. Управлінням ДМС у Черкаській області проведено низку робочих зустрічей, на яких обговорені питання  безбар’єрності та доступності отримання адміністративних послуг людьми з інвалідністю у сфері міграції.

У Золотоніському відділі УДМС у Черкаській області отримали виготовлені ID-картки підопічні Золотоніського психоневрологічного інтернату, які прибули до підрозділу у супроводі соціального працівника.

До Жашківського сектору для обміну паспорта громадянина України зразка 1994 року у зв’язку з виявленням помилки в інформації, внесеної до паспорта,  ​звернулася пані Людмила, яка має інвалідність. Жінка зазначила, що під час оформлення нового документа не виникло жодних труднощів.

63-річний пан Василь, який має інвалідність у зв’язку з виробничою травмою та втратою зору,  нині отримав ID-картку замість втраченого паспорта громадяна України зразка 1994 року у  Христинівському секторі.  Чоловік проживає у відділенні стаціонарного догляду с. Ліщинівка КЗ «Центр надання соціальних послуг Христинівської міської ради».

Пані Галина, жителька Черкас, не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, тому для подачі заяви на оформлення ID-картки у зв’язку із втратою попереднього паспорта не змогла відвідати підрозділ Міграційної служби. Для прийняття документів за місцем проживання заявниці виїхали працівники Соснівського відділу у місті Черкаси УДМС у Черкаській області. У встановлений строк пані Галині вручать виготовлений біометричний документ.

Оформлення документів людям з інвалідністю поза будь-якими бар’єрами, адже ситуації потребують індивідуального підходу. Міграційна служба забезпечує доступні умови для отримання адміністративних послуг всім громадянам України.

Управління ДМС у Черкаській області