З Днем Збройних Сил України!

З Днем Збройних Сил України!

З Днем Збройних Сил України!

Поспішаючи щодня на роботу, до школи, в університет та просто по справах ми не завжди маємо час зупинитися та подумати за чиїми плечима стоїть наша безпека та спокій. Здавалось би - це так і повинно бути! 

Проте, коли у державі триває вже не один рік війна День Збройних Сил України набуває ширшого, важливішого та міцнішого значення. 

Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців було встановлено постановою ВРУ 1993 року. Воно відзначається саме 6 грудня на честь ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні сили України». Також дата символічно збігається з початком Першого Зимового Походу армії УНР.

Раніше День Збройних Сил України відзначався урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, а також відбувалася церемонія вручення нагород, іноді й святковий концерт. Після початку воєнних дій на Сході країни частіше проводиться літургія, державними установами створюються інформаційні звістки про День Українського війська, вшановуються українські військовики та пам'ять загиблих.

Шановні наші військовослужбовці бажаємо Вам козацької мужності, гідності, батьківської мудрості, могутньої сили волі та віри у власні сили. Дякуємо вам за захист України! Спокій наших домівок, спокій близьких — у Ваших надійних, сильних руках. 

З нагоди цього дня, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять загиблих захисників України. Серед присутніх керівник Головного управління ДМС у Львівській області Ярослав СКИБА.

Головне управління ДМС у Львівській області