Зустріч заради добра: як допомогти дітям-іноземцям, які страждають від насильства, перебувати на…

Зустріч заради добра: як допомогти дітям-іноземцям, які страждають від насильства, перебувати на території України легально

Зустріч заради добра: як допомогти дітям-іноземцям, які страждають від насильства, перебувати на території України легально

У приміщенні Головного управління міграційної служби Львівської області відбулася зустріч з директором Департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної державної  адміністрації Романом ШАПЕЛЯКОМ, ексконсулом України у Гданську Левом ЗАХАРЧИШИНОМ та дитячим психологом Міхаельом БОТТЧЕРОМ.

Зокрема, метою візиту було вирішення питання легалізації  на території Львівщини неповнолітніх дітей, що постраждали від сімейного насильства. Діти перебуватимуть тут в супроводі представників іншої держави на лікуванні львівських медиків.

Начальник ГУ ДМС Львівщини Ярослав СКИБА роз’яснив, що згідно ч.4 ст. 16 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», іноземці або особи без громадянства, які не досягли 18 річного віку звільняються від реєстрації, а їхні представники повинні перебувати в Україні не більше 90 днів. У разі наявності підстав для подальшого перебування опікун повинен звернутися у міграційну службу для оформлення посвідки на тимчасове або постійне проживання.

Крім цього, під час зустрічі представників направлено до начальниці Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції Ірини РОСОВСЬКОЇ, яка у подальшому вестиме комунікацію із іноземними громадянами та допомагатиме у легалізації осіб на території України.

Головне управління ДМС у Львівській області