Міграційники Хмельниччини примусово видворили громадянина Республіки Азербайджан із подальшою…

Міграційники Хмельниччини примусово видворили громадянина Республіки Азербайджан із подальшою забороною в’їзду на територію України строком на 5 років

Міграційники Хмельниччини примусово видворили громадянина Республіки Азербайджан  із подальшою забороною в’їзду на територію України строком на 5 років

03 грудня у місті Хмельницькому під час проведення заходів щодо виявлення порушень міграційного законодавства працівниками Управління ДМС України в Хмельницькій області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області виявлено громадянина Республіки Азербайджан, який перебуває на території України з порушенням міграційного законодавства, без документів, а також у якого відсутні підстави для перебування на території України.

В ході зазначених заходів було встановлено, що даний іноземець попередньо притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення умисно легких тілесних ушкоджень, зокрема за ч. 1 ст. ч.125 Кримінального кодексу України. В ході здійснення перевірки також виявилось, що у 2019 році відносно даного іноземця було прийнято #рішення_щодо_примусового_повернення до країни походження, яке він не виконав.

Вищевказаного іноземця було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн. 03 грудня 2021 року рішенням Хмельницького міськрайонного суду  Хмельницької області позов Управління ДМС України в Хмельницькій області про затримання громадянина Республіки Азербайджан з метою забезпечення примусового видворення задоволено.

Працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Хмельницькій області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області забезпечено супровід та поміщено незаконного мігранта до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні з подальшим видворенням його за межі держави.

Відповідно до ст.30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» порушнику міграційного законодавства заборонено в’їзд на територію України строком на 5 років.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області