Як записатись до електронної черги на офіційному сайті ДМС України

Як записатись до електронної черги на офіційному сайті ДМС України

Як записатись до електронної черги  на офіційному сайті ДМС України

До УДМС України в Миколаївській області надходить багато запитань з приводу записи до електронної черги на офіційному сайті ДМС України.

Продовжуємо нашу постійну рубрику «Питання – відповіді».

Почнемо спочатку:

Як записатись до електронної черги?:

Для того щоб зробити онлайн-запис до електронної черги для отримання послуг потрібно перш за все зайти на офіційний сайт ДМС України, обрати сервіс «Електронна черга». Далі обрати розділ «Послуги для громадянина України» або «Послуги для іноземців» і далі, користуючись підказками сайту, заповнити он-лайн анкету.

Зверніть будь-ласка Вашу увагу на наступні положення:

Для отримання послуги у вибраний час необхідно мати при собі всі документи, включаючи квитанції про оплату встановлених законодавством платежів (детальніше: паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон). Оплатити послуги можна самостійно у будь-якому банку або онлайн (після реєстрації в електронній черзі).

Важливо! Система електронної черги не допускає запізнення! У випадку Вашої відсутності у приміщенні підрозділу ДМС у момент виклику, Ваш запис до електронної черги буде анульовано системою.

Чому в он-лайн черзі відсутні місця?

На жаль, штатна чисельність працівників та кількість робочих станцій у підрозділах міграційної служби обмежують кількість громадян, яких можна записати до електронної черги. В іншому випадку немає ніяких гарантій, що кожен хто записався, буде прийнятий не пізніше, як через 15 хвилин від настання часу, зазначеного у талоні (смс).

Тому дійсно можуть виникати ситуації, коли місць в онлайн-сервісі електронної черги немає. Особливо це актуально у період з лютого по липень, коли традиційно оформлюється найбільша кількість закордонних паспортів.

Проте, відсутність місць в онлайн-сервісі на сайті не означає відсутності місць взагалі! Сервіс побудовано таким чином, що приблизно третина відвідувачів записується через онлайн-сервіс, третина через термінал у підрозділі та ще третина – це поточна черга «сьогодні на сьогодні». Навіть якщо перші два варіанти зайняті, кожна особа може прийти протягом дня до підрозділу і записатися у поточну чергу. Щоправда, у цьому випадку доведеться почекати у підрозділі.

Коли зʼявлються в он-лайн черзі місця на наступний день?

За допомогою онлайн-сервісу можна здійснити запис на найближчі 2 тижні (15-й день стає доступним для попереднього запису о 0 год. 00 хв. щодоби, але з врахуванням робочих днів).

Як правильно здійснити он-лайн оплату послуги?

Якщо ви здійснюєте онлайн-оплату послуг, слід дотримуватися такої послідовності дій (приклад наведено для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон):

  • в блоці А оберіть термін оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  • в блоці Б введіть П.І.Б. особи, яка буде отримувати послуги. У разі, якщо послуга буде надаватися малолітній або неповнолітній дитині, потрібно зазначати П.І.Б одного з батьків (того, хто буде здійснювати онлайн-оплату);
  • в блоці В введіть РНОКПП (розрахунковий обліковий номер облікової картки платника податків, індивідуальний податковий номер) особи, яка буде отримувати послугу. Поле не заповнюється при отриманні послуги малолітньою або неповнолітньою дитиною, а також особою, якій відповідно до законодавства РНКОПП не присвоєно;
  • в блоці Г введіть дату народження особи, яка буде отримувати послугу (дату народження дитини, якщо послуга буде надаватися дитині);
  • в блоці Д введіть серію та номер свідоцтва про народження дитини. (Якщо послуга надається дорослому - поле не заповнюється.)

Важливо!

Онлайн-оплата не обов'язкова, оплатити послуги також можна самостійно у будь-якому банку. Незалежно від способу оплати послуги зарезервоване в електронній черзі місце зберігається за вами.

Чи потрібно обовʼязково здійснювати попереднє заповнення онлайн- анкети під час запису у черзі? 

Відповідно до пункту 6 розділу ІІ Порядку реєстрації фізичних осіб в електронній черзі для отримання адміністративних послуг, які надаються Державною міграційною службою України, затвердженого наказом МВС від 05.09.2018 № 732 під час реєстрації в електронній черзі за допомогою онлайн-сервісу на офіційному веб-сайті ДМС можна попередньо заповнити окремі поля для подальшого формування заяви-анкети для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру для отримання послуги в органі ДМС.

Таким чином, використання сервісу «Анкета на біометричні документи онлайн» під час запису в електронну чергу НЕ Є ОБОВ`ЯЗКОВИМ.

 Чи можуть співробітники територіальних органів ДМС втручатися у роботу електронної черги?

Система електронної черги функціонує централізовано в автоматизованому режимі, і працівники територіальних підрозділів ДМС не мають технічної можливості впливати на її роботу.

Як що оплату здійснено, але потреба в отриманні послуги відпала. Як повернути кошти?

У разі, якщо ви оплатили послуги, але з певних причин потреба в отриманні таких послуг відпала, ви можете повернути оплачені кошти звернувшись з письмовою заявою складеною за встановленою формою до управління ДМС у відповідному регіоні та надавши підтверджуючі документи.

Сьогодні ми відповіли на питання, які ви, шановні наші відвідувачі, ставите найчастіше. Більш розгорнуті відповіді на всі ваші запитання ви можете отримати на офіційному сайті ДМС України у рубриці «Часті питання (FAQ)».

Також нагадуємо, що на території Миколаївської області продовжується червоний рівень епідемічної небезпеки, який  встановлено з 00 годин 00 хвилин 26 жовтня, тому - звертаємо вау увагу, на те що –

  • в період карантину звертатись до підрозділів Міграційної служби потрібно з дотриманням усіх рекомендацій МОЗ України;
  • не відвідувати підрозділи Міграційної служби без нагальної потреби.

Управління ДМС у Миколаївській області