Працівники Міграційної служби Тернопільської області продовжують брати активну участь у Всесвітній…

Працівники Міграційної служби Тернопільської області продовжують брати активну участь у Всесвітній акції «16 днів проти насильства»

Працівники Міграційної служби Тернопільської області продовжують брати активну участь у  Всесвітній акції «16 днів проти насильства»

Проблема насильства у наш час є, на жаль, дуже актуальною.

Тому працівники  міграційної служби області приєднуються до Всесвітньої  акції «16 днів проти насильства» заради об'єднуючої мети - створення соціального простору, вільного від насильства та  збільшення у громадян розуміння  щодо форм насильства.

Так, в рамках Всеукраїнської акції , у центрі м. Бережани, головний спеціаліст Бережанського відділу УДМС у Тернопільській області Юлія СТЕПАНЧАК спільно із поліцейськими ВП 1 м.Бережани  провели бесіду з представниками юнацького корпусу поліції "Бережанські шерифи”.

У ході бесіди працівники розповідали про заходи безпеки у випадку прояву будь-якого з видів насильства, куди необхідно звертатись по допомогу, на що має право особа, яка постраждала від насилля та ін. Обговорили, як вони самі можуть допомогти іншим протидіяти проявам насильства вдома, на вулиці, в школі, університеті.

Діти стали більш обізнаними в питаннях протидії насильства, а також отримати чітке розуміння необхідності формування нетерпимого ставлення до проявів насильства у суспільстві.

Також  головні спеціалісти Тернопільського відділу N 1 Христина ЛИСОБЕЙ та Надія  ВЕРБІЦЬКА, які розглядають цю проблему як достатньо серйозну та яка стосується кожного з нас, прийняли участь у конференції  та перегляді світового документального фільму  "Розірви коло"

Документальний фільм висвітлив реальні історії двох жінок, котрі зазнали багато страждань від рідних людей, але знайшли у собі сили, змогли розірвати коло насильства. Змогли захистити себе і своїх рідних.

Управління ДМС у Тернопільській області