В Одесі обговорили процедуру визнання особою без громадянства

В Одесі обговорили процедуру визнання особою без громадянства

В Одесі обговорили процедуру визнання особою без громадянства

Сьогодні в місті Одесі відбувся круглий стіл-тренінг між співробітниками Міграційної служби Одеської області та ГО «Десяте квітня».

Тема обговорення – впровадження процедури визнання особою без громадянства.

Тренінг відбувся у формі діалогу, де учасники обговорили особливості прийом заяви про визнання особою без громадянства співробітниками ДМС.

Окрему увагу приділили проблемним питанням, які виникають щодо наявності документів та послідовності виявлення фактів заявником.

Учасники обговорили питання взаємодії із Громадською організацією «Десяте квітня», а також із закордонними установами та державними органами України.

Нагадаємо, що особа без громадянства – це особа, яка не розглядається як громадянин будь-якою державою в силу дії її закону.

Особи без громадянства є у всіх регіонах світу і вони сама обездолена категорія людей. Це люди, які не можуть реалізувати свої права, надані державою, такі як реєстрація народження та шлюбу, освіта, охорона здоров’я, працевлаштування.

24 березня 2021 року Урядом України прийнята постанова «Про деякі питання визнання особою без громадянства», якою затверджено Порядок розгляду заяв про визнання особою без громадянства. Прийняття зазначеної постанови також дозволить врегулювати правовий статус дітей, які досягли повноліття, але через відсутність відповідних документів у батьків не мають правових підстав на оформлення особистих документів.

Головне управління ДМС України в Одеській області щиро вдячне Громадській організації «Десяте квітня» за безоплатну правову допомогу даній категорії людей

Головне управління ДМС в Одеській області