УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях відбувся форум «Розірви коло насильства»

В Чернівцях відбувся форум «Розірви коло насильства»

В Чернівцях відбувся форум «Розірви коло насильства»

Головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМС у Чернівецькій області Марина Мартинюк взяла участь у форумі «Розірви коло насильства», організованому департаментом соціальної політики Чернівецької міської ради за ініціативи депутатських груп з гендерних питань «Рівні можливості» та підтримки Українського жіночого фонду в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Працівники соціальних служб Чернівецької міської ради, крайової юстиції, судової влади, освіти, дотичних установ та організації, підрозділів ГУ НП, представники низки громадських організацій, що системно займаються проблематикою домашнього насильства, обговорили комплекс питань із захисту постраждалих осіб, забезпечення для них на перехідний період комфортних побутових умов, надання правової, психологічної, освітньої, профорієнтаційної допомоги тощо.

Учасникам було презентовано відео-ролик про нещодавнє відкриття в Чернівцях «Кризової кімнати»,  де  одночасно може перебувати до 12 осіб. Також під час роботи форуму прозвучала пропозиція щодо створення в обласному центру соціального гуртожитку, в якому жертви домашнього насильства матимуть час для психологічної реабілітації та соціальної адаптації. Обговорювалися й можливості забезпечення навчання та працевлаштування молодих мам, надання жертвам насильства кризової допомоги у віддалених містечках та селах області, розвитку інституту ювенальної поліції тощо.

Підтвердженням того, що зусилля громадськості та державна політика системної підтримки жертв насильства поступово дають свої результати, є статистика звернень до кол-центрів, на «Гарячі лінії» та до підрозділів поліції із заявами про скоєння домашнього насильства. Загалом від початку 2021 року таких звернень надійшло на 50% більше, ніж минулоріч. Йдеться про українських громадян, які незалежно від віку, гендеру чи соціального статусу відмовилися від позиції жертви, встали на шлях захисту власної гідності та готові отримати допомогу від волонтерів, правоохоронних і державних органів.

Управління ДМС у Чернівецькій області