Героїзм серед працівників Міграційної служби Львівщини – День ліквідаторів аварії на Чорнобильській…

Героїзм серед працівників Міграційної служби Львівщини – День ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Героїзм серед працівників Міграційної служби Львівщини – День ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Можливо і не хочеться повертатися назад, у ті дні, коли все змінилося, але зробімо це сьогодні - 14 грудня!

Під час аварії на Чорнобильській АЕС багато, хто мав вибір - залишитися вдома, або ризикувати своїм життям заради інших! І саме ті, хто поїхали у Прип‘ять - стали героями. Так-так, адже ліквідовуючи наслідки вони рятували життя іншим.

Страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції розділила нашу епоху на «до» і «після». Наслідки катастрофи мали планетарні масштаби: величезні території були забруднені радіонуклідами, десятки тисяч громадян було переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів.

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У Головному управлінні ДМС у Львівській області є двоє мужніх чоловіків, які 35 років тому, не шкодуючи себе подались стрімголов у радіаційну зону - начальник Червоноградського відділу Юрій Луцик та головний спеціаліст відділу паспортизації Володимир Прокоп.

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої країни.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Велика Вам подяка і низький уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок! Хай ніколи не повториться той жах чорнобильської катастрофи. Бажаємо Вам цінувати мир і спокій. Міцного здоров’я, благополуччя та достатку у родинах, довгих та щасливих років життя!

Головне управління ДМС у Львівській області