УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях привітали колишнього працівника паспортної служби – ліквідатора аварії на ЧАЕС

У Чернівцях привітали колишнього працівника паспортної служби – ліквідатора аварії на ЧАЕС

У Чернівцях привітали колишнього працівника паспортної служби – ліквідатора аварії на ЧАЕС

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук тепло привітав ветерана органів внутрішніх справ, колишнього співробітника ВГІРФО УВС у Чернівецькій області Анатолія Українця з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що відзначається в Україні щороку 14 грудня.

У пекельному 1986-му році старший лейтенант міліції Анатолій Українець у складі Чорнобильського райвідділу УВС забезпечував правопорядок у зоні відчуження та відповідав за спецзв’язок з Міністерством внутрішніх справ.

На запитання, що тоді вразило його найбільше, розказав: «Чорнобиль  зяяв пусткою. Надто разючим був контраст травневого буяння природи зі смертельною порожнечею довкола. Особливо вражав уяву залишений у житлових приміщеннях посуд з приготованою їжею, якісь дитячі іграшки, велосипеди й візочки. Це можна було бачити просто через вікна під час рейдів містом.

Кожен з нас мав прикріплений до форми дозиметр із накопичувальним лічильником. Однак найбільший рівень радіації вимірювальні прилади показували  у службових приміщеннях, де розміщувалися засоби спец-зв’язку. Окремі предмети у цих кабінетах перевищували допустиму норму у 350 разів…» 

Василь Паращук щиро подякував Анатолію Українцю за мужність та готовність  до самопожертви, проявлені ним під час подолання наслідків аварії на ЧАЕС. Він сердечно побажав ліквідатору щонайперше здоров’я, достатку  та довгих років життя. Також керівник міграційної служби області вручив колишньому колезі матеріальну допомогу,  виділену коштом профспілки працівників УДМС у Чернівецькій області.

Управління ДМС у Чернівецькій області