У Миргороді провели інформаційну зустріч зі школярами на тему: «Що потрібно знати перед поїздкою…

У Миргороді провели інформаційну зустріч зі школярами на тему: «Що потрібно знати перед поїздкою за кордон та як убезпечити себе»

У Миргороді провели інформаційну зустріч зі школярами на тему: «Що потрібно знати перед поїздкою за кордон та як убезпечити себе»

У Миргороді  відбулася зустріч начальника Миргородського відділу УДМС у Полтавській області Марії Литвишко з учнями 7-10 класів  Опорного закладу освіти Миргородського ліцею імені І.А. Зубковського Миргородської міської ради.

Тема обговорення - «Що потрібно знати перед поїздкою за кордон. Як убезпечити себе».

В ході інформаційної зустрічі представниця Міграційної служби розповіла школярам про паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, про  додаток ДІЯ та про  біометричний закордонний паспорт,  про його перевагу  та використання у сучасних умовах.

Учнів цікавили питання порядку оформлення закордонного паспорта, правила  виїзду дітей віком до 16 років за  кордон, зокрема на навчання. Окремо розглядалися питання:  убезпечення себе від шахраїв та інших негараздів, які іноді можуть зустрічатися під час закордонної поїздки.  На всі поставлені питання учні  отримали змістовні відповіді.

Зустріч відбулася у теплій атмосфері та була  цікавою для обох сторін.

Управління ДМС у Полтавській області