Працівники УДМС Хмельниччини продовжують виявляти незаконних мігрантів

Працівники УДМС Хмельниччини продовжують виявляти незаконних мігрантів

Працівники УДМС Хмельниччини продовжують виявляти незаконних мігрантів

16 грудня в місті Хмельницькому на території ринку по вулиці Купріна під час проведення профілактичних заходів за дотриманням міграційного законодавства, зокрема виконанням примусових рішень, працівниками УДМС у Хмельницькій області виявлено громадянина Республіки Таджикистан, який перебуває на території України понад встановлений термін.

В липні 2021 року зазначеного іноземного громадянина було притягнено до відповідальності за ст.203 КУпАП та винесено рішення про примусове повернення до країни походження за ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців то осіб без громадянства», проте громадянин Республіки Таджикистан ухилився від виїзду та не покинув територію держави вчасно.

В порядку ст. 30 Закону України «Про правовий статус іноземців то осіб без громадянства» УДМС України в Хмельницькій області будо подано адміністративний позов до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Відповідно до рішення вищевказаного суду від 16 грудня 2021 року громадянина Таджикистану затримано та 17 грудня 2021 року примусово видворено через ОКПП "Київ-Бориспіль" з подальшою забороною в'їзду на територію України строком на 5 років.

Заходи по протидії нелегальній міграції на території області тривають.

Окремо висловлюємо подяку перекладачу Завидович В.В. за компетентне здійснення лінгвістичного супроводу судового процесу.

Управління ДМС у Хмельницькій області